Paranormal activity

Den har gjort makalös succé. Ändå borde allt tala emot Paranormal activity, som inte alls följer trenden för hur man gör biosuccéer.


Nöjesindustrin växer enormt och med den budgetarna för bl.a. filmer. Trots att kostnaderna för filmproduktionerna ökar så går de stora filmerna bra. En stor budget gör förstås inte att en stor succé automatiskt är given och många är de filmer som inte gör enorma förtjänster eller ens går runt. Ett fåtal stora produktioner lyfter istället en hel industri.


Men så finns de filmerna som går emot alla kalkyler. Paranormal activity har upprepat vad Blairwitch project visade för tio år sedan, att det går att göra en biosuccé för små medel. Bara i USA har Paranormal activity hunnit spela in över 100 miljoner dollar sedan premiären, till det kommer intäkterna från övriga världen. Det är inte så dåligt för en film som kostade 15.000 dollar, motsvarande drygt 100.000 kronor, och som till en början bara spelades på nattvisningar i tolv amerikanska college-städer.källa från SF.se


så ska det gå till, less gets more.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback